You are invited to the private Pre-Release Party of (650 × 450 px) (Facebook Event Cover) (2)

Wat is eigenlijk een normale kerst?  

In ‘Eindelijk een normale kerst’ hoor je piekfijne liedjes afgewisseld met proza en verhalen. Mooi, grappig, soms ontroerend maar altijd met een glimp van absurdisme en niet onbelangrijk; chocola.

Zangeres Vivienne Aerts, patissier Ted Steinebach en theatermaker en dichter Gideon Roggeveen presenteren ‘Eindelijk een normale kerst’, een absurdistisch muzikaal verhaal met een zoet randje. Op 23 december (de dag voor de dag voor kerst), om 3 uur 's middags organiseren ze een event met muziek, theater en chocolade in Leiden.

Het evenement vindt plaats In de tuinzaal van het Huis van de Passer, Steenschuur 6 in het centrum van Leiden. Er zijn fietsparkeerplekken aan de overkant en de parkeergarage Garenmarkt is op een steenworp afstand. De kosten zijn €20 per persoon inclusief chocola, kinderkaartjes zijn €10. We hebben maar beperkt plek, dus schrijf je hieronder in met je email adres, hierna krijg je een bevestigingsmail met een tikkie - betaal verzoek.  

*Let op, de bevestigingsmail kan in je spam belanden. Voor vragen, email Vivienne op info@vivienneaerts.nl 
** Mocht je met iemand samen willen komen, geef dat dan ook even aan in het formulier hieronder. 

-

Vivienne Aerts heeft een stem als een kerstklokje. Opgegroeid in Leiden, woont Vivienne in New York waar zij werkzaam is als zangeres, dirigent en componist met focus op electronica en ‘multi-sensory experience design’. Haar laatste album 'Typuhthâng' features 100 vrouwelijke muzikanten van over de hele wereld en in samenwerking met Original Beans Chocolade. Tevens is zij professor aan Berklee College of Music in Boston waar zij een belangrijke rol speelt bij het klaarstomen van de volgende generatie artiesten die niet alleen bekwaam zijn, maar ook mentaal en fysiek gezond. 

De oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Ted Steinebach werkte als patissier o.a. in Amsterdam bij The Harbour Club en in New York bij Eleven Madison Park***.  Tevens ontwikkelde hij meerdere desserts in een moderne keukenstijl. In Nederland staat hij ook bekend om zijn exclusieve merk gevulde chocolaatjes ‘bonbons’ onder de naam ChocoTed. Samen met Vivienne is zijn meest recente project genaamd ‘Vervool’: een interdisciplinaire show met experimentele muziek en eetbare abstracte kunst. Momenteel werkt Ted aan een kookboek over desserts en vuur. 

Gideon Roggeveen is theatermaker, presentator en dichter. Op zijn dertigste debuteerde hij met een bundeling proza ‘Hallo mensen’. Zo nu en dan verschijnt de bundel nog op marktplaats. Met Vivienne Aerts werkt hij eerder samen aan een uitverkocht ‘secret basement concert’ in Leiden en traden ze wel eens onverwacht op met een mix van muziek en poëzie op de roltrappen van de V&D en de HEMA.

-

 

Reserveer!

Helaas, uitverkocht... wil je op de hoogte blijven ? Email Vivienne op info@vivienneaerts.nl 

Veel gestelde vragen:

  • Hoe laat moet ik er zijn?  - 3 uur 's middags gaan de deuren open, show start om 3:34 op Zaterdag 23 December. 
  • Hoe laat is het afgelopen ? - De show loopt ongeveer tot 4:29, en je kan nog een drankje doen tot 5 uur 's middags. 
  • Wat is het adres ? - Steenschuur 6, Leiden 
  • Is er wat te eten en te drinken? - Er worden snoepperijen geserveerd tijdens de show, en de vrijwilligers van de tuinzaal staan achter de bar.
  • Ik wil graag overstappen van energieleverancier. Moet ik zelf mijn oude contract opzeggen en wanneer moet mijn nieuwe energie contract dan ingaan?  - Je hoeft je oude energie contract niet zelf op te zeggen; dat doet de nieuwe energie leverancier voor jou. Je moet wel zorgen dat je nieuwe contract begint op de dag na de laatste dag van je oude energie contract. Misschien. Denken we. Wat kan er mis gaan, desnoods zit je een dagje zonder stroom, hoewel dat waarschijnlijk wel 1 januari is. Succes!
  • Staat er een paard in de gang? - Nee, dat is alleen met carnaval. Of met Sinterklaas geloof ik. 
  • Is dit evenement kind vriendelijk?  -  Jazeker, als ze een uurtje kunnen stilzitten, en van chocola houden. I hope you have fun. The near and the dear one, the old and the young. 
  • Moet ik een regenpak aantrekken? - Misschien, dat ligt eraan hoe goed Gideon met een supersoaker is. 

Over Vivienne's nieuwe album

Vrouwen en chocola: een muzikale samenwerking van 100 vrouwelijke muzikanten om de cacaoboerinnen in Virunga State Park in Congo te steunen. 

Vocalist, performer & componist Vivienne Aerts haar nieuwe album Typuhthâng [Type-of-thing] is uitgebracht op 3 Maart 2023 samen met 100 vrouwelijke muzikanten, en in samenwerking met Original Beans Chocolade, steunt Typuhthâng de cacao boerinnen in Virunga State Park in Congo en werkt mee om het regenwoud te herbeplanten.

Het album bevat 3 soundscapes, opgebouwd uit samples van de muzikanten en geluiden uit Virunga State Park, Congo. Tevens bevat het album 6 composities van Vivienne met arrangementen van Zahili Gonzalez Zamora, Ines Velasco Montiel, Ga Young Bae, Linnea Lundgren, Camila Meza en Mariel Roberts, opgenomen door 100 vrouwelijke muzikanten uit meer dan 40 landen.

 

new header

Wat zegt de pers : 


"De muziek van Vivienne Aerts verbindt mensen van verschillende achtergronden op een diep en persoonlijk niveau, maar wel op een luchtige manier. Het bevat thema’s als zelfwaardering en het vermogen om je eigen weg in het leven te volgen." - Rogier van Nierop, 3voor12“Typuhthâng Is A Luminous, Exquisitely Crafted Suite Of Music And An Album On A Mission.” – Chris May, All About Jazz

“The Quality Of The Singing Is Superb With Vivienne Singing With Clarity, Emotional Connection And Beautiful Tone And Phrasing” – Simon Defty,  Simply Jazz Talk 

“There’s A Real Delight In Vivienne’s Latest Album” –  Hilary Seabrook, Harmonious World Podcast

Youre my morning

You’re my morning ft. Pajarones

A stop-motion animation with the “Pajarones” (Birdies) by Pataka Productions, featuring anthropomorphic birds made out of felt, created by the Chilean duo Coty Luzoro & Kike Ortega, who made the video specially for Vivienne Aerts’ single. 

> Watch <

Just go

‘Just go’ - music video

Here is the first single ‘Just go’ from “Vivienne Aerts | Typuhthâng” with vocal arrangement by Linnea Lundgren. It features 26 amazing singers, from all over the world. It was filmed and produced in New York, walking in Prospect Park, and driving around in Brooklyn and Manhattan in our BMW Z3

> Watch <

silence

‘Silence’ ft. Quincie Hydock and Nadje Noordhuis

A black-and-white dance interpretation by Quincie Hydock. Seamlessly combining styles from ballet to hip-hop, Hydock translates the soft voice, strings, and Nadje Noordhuis’ trumpet solo into an elegant play of lines.

> Watch <